Hulpstoffenanalyse – Apotheek Maasduinen – Bergen lb

Apotheek Maasduinen

Keulerstraat 30a 5854BZ Bergen lb Tel:0485-348100 Fax:0485-344964

Hulpstoffenanalyse

Bij een wisseling van fabrikant ervaren mensen regelmatig een ander effect of een bijwerking. Dit kunnen we niet verklaren wanneer we alleen kijken naar het middel of de sterkte van dat middel. Dan kan het verstandig zijn om even een afspraak te maken met de apotheker.

Samen gaan we dan kijken naar de hulpstoffen. Dan gaan we op zoek naar de verschillen in hulpstoffen tussen de verschillende fabrikanten. Maar we kijken ook of de mogelijke boosdoener voorkomt in andere medicijnen die u gebruikt(e).  Want als dat zo is, dan wordt het lastiger de problemen te verklaren.

Want het komt ook voor dat de snelheid waarmee het medicijn uit het medicijn van de andere fabrikant komt, anders is dan van het middel van de fabrikant waar het wel goed ging. Is dit te traag dan merkt u dit aan het later of te laat intreden van het effect. Is dit te snel dan kunt u last krijgen van dosisafhankelijke bijwerkingen doordat er te snel ineens medicijn vrijkomt. En als dat boven de drempel komt waarboven bijwerkingen optreden, dan merkt u dit. Daarom zijn niet alle fabrikanten hetzelfde.

Gelukkig komt dit niet vaak voor. Maar soms kan het wel degelijk zin hebben om een hulpstoffenanalyse uit te voeren.

Komt er daadwerkelijk een resultaat uit, dan leggen wij dit vast in ons systeem en delen dit met u. Wij vragen u dan ook zelf voortaan, met ons, te letten op deze boosdoener(s). Dit omdat onze computers dit nog niet kunnen controleren. Dan vermijden we die hulpstoffen. Thuis moet u hier ook op bedacht zijn. Wij proberen dan ook direct de overgevoeligheid te koppelen aan een E-nummer, waarmee u tijdens het boodschappen doen, kan controleren of u niets koopt waar deze hulpstof in zit.

Schroom niet voor een analyse. Deze is bij ons natuurlijk volledig gratis want wij willen alleen de beste zorg voor u.